• UNIPRINT_NEWS_22.png

 • NI Solutions förvärvar UniPrint AB

  2022-10-06

  NI Solutions förvärvar UniPrint AB och ökar sortimentet med etikettskrivare, UV skrivare och andra specialskrivare. UniPrint säljer även lösningar för DTG (direct to garnment) och DTF (direct to film) samt dataduplicering. Verksamheten kommer att integreras i NI Solutions printavdelning under hösten.
  Uppstarten är redan i gång och snart kommer Uniprints produkter att finnas på NI Solutions webb och säljkanaler. Under tiden kan man beställa som vanligt via Uniprints vanliga säljkanaler.

  Daniel Pettersson som drivit UniPrint följer med över till NI Solutions och blir KAM och produktansvarig för alla Uniprints produkter i NI Solutions.

  Magnus Lundgren, försäljningschef på NI Solutions, berättar mer: ”Vi är mycket glada att bredda vårt sortiment med Uniprints produkter och bli en ännu mer komplett partner för alla som vill producera utskrifter i alla dess former. Vi är också mycket glada för att Daniel börjar hos oss med sin gedigna kunskap och erfarenhet. Daniel utgår dessutom från Ängelholmstrakten så vi kommer få ytterligare ökad närvaro söderut i Sverige.

  Daniel Pettersson tillägger: ”Vi är övertygade om att detta är en mycket bra lösning och att våra kunder och deras produktionslösningar kommer att vara i trygga händer hos NI Solutions. Vi kommer också att satsa vidare i NI Solutions regi och utöka vårt erbjudande med ännu fler spännande lösningar. Jag ser fram mot den resan. Det första vi gör tillsammans blir att ställa ut på Scanpack under v40. Välkomna att träffa oss där!

  För frågor kring ovanstående vänligen kontakta:

  Daniel Pettersson
  Mobil 073 – 508 88 76
  daniel.pettersson@nisolutions.se

  Peter Lofthag
  Mobil 070 – 735 76 95
  peter.lofthag@nisolutions.se

  Magnus Lundgren:
  Mobil 070 – 934 77 22
  magnus.lundgren@nisolutions.se  


 •  

 • EPSON_NEWS_22_06.png

 • Färdigskurna affischer direkt ur nya Epson SureColor P8500D

  2022-06-15

  Att kunna skriva ut kantlösa affischer och posters i nordiska format som 50x70 eller 70x100 är något vi i Norden har efterfrågat länge. Äntligen är nya Epson SureColor P8500D här och gör det möjligt!

  Med ett 2,64-tums PrecisionCore MicroTFP-skrivarhuvud skriver den ut upp till 18 m2/tim i fotokvalitet. Två rullar med automatisk växling mellan två olika medietyper eller -storlekar. Den automatiska rullupptagaren möjliggör dessutom utskrifter från rulle till rulle med hög produktivitet.

  Senare i höst kommer även en produktions-stacker som kan anslutas till skrivaren vilket klarar av att hantera upp till 2 rullar färdiga affischer eller posters.

  -    Skrivaren är efterlängtad och fyller ett stort behov där ute. Vi har fått en kanonstart hittills med flera sålda enheter. Vill du se skrivaren live står den uppställd i vårt showroom i Nacka Strand, så det är bara att boka upp en demo med oss, säger Kristoffer Hermansson produktansvarig för Epson på NI Solutions. 

  Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta oss. 
  Kristoffer Hermansson
  08-555 762 77
  kristoffer.hermansson@nisolutions.se

  Peter Lofthag
  08-555 762 87
  peter.lofthag@nisolutions.se
   


 •  

 • NYHET_EPSONKAMPANJ-ETIKETT.png

 • Förlängd garanti på Epson

  2022-12-12

  Sedan vårt förvärv av etikett- och specialskrivarleverantören UniPrint under hösten har vi jobbat på att integrera våra verksamheter. Nu har de första produkterna börjat dyka upp på vår hemsida och ni kan läsa mer om lösningar för att producera snygga etiketter för alla ändamål HÄR

  Parallellt kommer vi även att låta UniPrints hemsida leva vidare så ni kan även kika på det kompletta sortimentet där:

  https://www.uni-print.se

  Just nu och fram till sista december 2022 har flera av Epsons etikettskrivare förlängd garanti till 3 år utan extra kostnad. Vill du veta mer kontakta Daniel Pettersson eller Peter Lofthag enligt nedan:

 • Personal_DANIEL.png

  Daniel Pettersson

  Key Account Manager
  Label Solutions

  Email-icon-1mini.png Phone-icon-mini.png+46 735 08 88 76

 • Personal_PETER.png

  Peter Lofthag

  Key Account Manager
  Print Solutions

  Email-icon-1mini.png Phone-icon-mini.png+46 707 35 76 95


 •  

 • NYHET_KLOCKA.png

 • Vi håller öppet för dig i jul! Men vi har lite ändrade öppettider.

  2022-12-12

  Vi har, precis som vanligt, bemanning på vår kundtjänst alla dagar även runt jul - men vi stänger lite tidigare några av dagarna.

  Dagen före julafton (fredagen den 23/12) stänger vi kl. 15.00
  Dagen före nyårsafton (fredagen den 30/12) stänger vi kl. 15.00
  Trettondagsafton (torsdagen den 5/1) stänger vi kl. 13.00

  Tänk på att i december och speciellt i juletid, flyter inte alla led i logistik kedjorna på som vanligt ute i samhället och det kan därför vara bra att beställa några dagar tidigare än annars när ni behöver varor från oss. 

  Ni når vår kundtjänst som vanligt på: 08-555 762 80
  Ni kan maila ordrar till: order@nisolutions.se
  Vill ni beställa service så kan ni göra det på: services@nisolutions.se


 •  

 • NYHET_PRINT.png

 • Beställ storformatskatalogen PRINT!

  2022-12-12

  Vi på NI Solutions älskar tryckt media. Därför har vi uppdaterat vår katalog ”Print” Den är fullspäckad med nya produkter och spännande kundcase för smart storformatsproduktion och etikettproduktion. I katalogen hittar du produkter från vårt breda sortiment. Den är en perfekt inspiration när du funderar på vart du vill ta din produktion härnäst. Skrivare från Epson, HP, OKI m.fl. varvas med smarta mjukvaror från Caldera, Enfocus, GMG m.fl. Du hittar även produkter för efterbehandling, processkontroll och mer därtill. Snart går den i tryck igen och beställer du den nu kommer den i brevlådan inom kort. 

  Tveka inte! Beställ vår nya storformatskatalog PRINT kostnadsfritt här!

   


 •  

 •  

  Christmas_Promotion_Banner 970x250.jpg

 • Bläckpatroner på köpet!

  2022-12-07

  Passa på! Just nu bjuder vi på en uppsättning bläckpatroner vid köp av ny Latex 700W eller 800W. Fram till och med 15:e januari 2023. 

  Kontakta oss för mer information!

   

 • Personal_KRISTOFFER.png

  Kristoffer Hermansson

  Key Account Manager
  Print Solutions

   Email-icon-1mini.png Phone-icon-mini.png +46 8 55 57 62 77

 • Personal_NICLAS.png

  Niclas Ulriksson

  Key Account Manager
  Print Solutions

   Email-icon-1mini.png Phone-icon-mini.png +46 722 53 47 35‬

 • Personal_PETER.png

  Peter Lofthag

  Key Account Manager
  Print Solutions

  Email-icon-1mini.png Phone-icon-mini.png+46 707 35 76 95


 •  

 • FESPA_NEWS_22.png

 • Häng med oss på FESPA

  2022-05-24

  FESPA, Europas ledande print- och signage-mässa går av stapeln i Berlin den 31:a maj till den 3:e juni. Vi är självklart på plats hos våra leverantörer där och visar våra produkter för svenska kunder.

  Vill ni boka möte eller behöver inträdesbiljett till mässan? Maila till info@nisolutions.se

  Några av våra leverantörer med monternummer som ställer ut är:

  Epson: 4.2-C30
  HP: 25-A51 
  KALA: 4.2-A51
  Enfocus: 25-A60
  Caldera: 1.2-C41

  Varmt välkomna!


 •  

 • proofing_1.jpg

 • När Teams och e-post inte räcker till… Vi hjälper dig jobba var du vill

  2022-05-20

  Även om många av oss nu återvänt till kontoret igen så har den senaste tidens tillstånd lärt oss att det faktiskt kan gå bra att jobba från andra ställen än sitt kontorsskrivbord. Men det kan alltid bli bättre. Och för att konkurrera om framtidens arbetskraft kommer bra lösningar för detta att vara ett krav. Vi har ett flertal produkter i vår portfölj som underlättar just det. Och som fungerar utmärkt även på kontoret såklart. Men det som de verkligen gör är att lyfta nivån på enkelhet att jobba effektivt var du än är. 

  Nedan finner du ett axplock av de lösningar som vi har som hjälper dig och din organisation framåt. 

  Cavok 
  Arbeta med dina filer som om du satt på kontoret. Med vår DAM-lösning Cavok kan du via ett webbgränssnitt nå dina filer, bilder, filmer och indesign-dokument som lagras på ert kontor, serverhall eller i molnet. Cavok underlättar samarbete och du kan superenkelt dela med dig av filer till kunder och kollegor likaväl som att låta dem ladda upp nya.

  Dalim ES
  Med Dalim ES får du ett mycket mångsidigt och kraftfullt korrektursystem som med sitt webbaserade gränssnitt för korrekturhantering av bild, design, webbsidor och filmer ser till att ditt projekt håller sin tidsplan. Med Dalims webbaserade lösningar med versionshantering är det lätt att samarbeta med kunder och kollegor som kan befinna sig var som helst i världen. Behöver du även projekthantering så löser Dalim ES det också.

  Pitstop Pro
  Ta med din Pitstop-licens hem eller till en annan dator. Med en en prenumerationslicens på Pitstop Pro behöver du inte hantera licensnycklar och aktiveringar eller vara ansluten till ditt företags licensserver utan du kan använda din Pitstop Pro-licens var du än är genom att logga in på ditt Enfocus-ID.

  Extensis Teamsync
  Hantera och dela dina typsnitt med ditt team i molnet.
  Med Extensis Teamsync har du och dina kollegor alltid tillgång till de typsnitt ni behöver var ni än befinner er. Via Suitcase och plugins till t.ex. InDesign och Illustrator aktiveras de automatiskt från molnet och håller din egen hantering av typsnitt på en minimal nivå.

  Har du behovet har vi lösningarna. Kontakta oss för mer information om hur just ditt företag kan arbeta mer effektivt och flexibelt och bli mer konkurrenskraftigt på framtidens arbetsmarknad.


  För mer info kontakta:
  Thomas Lundgren, 0709-347723
  thomas.lundgren@nisolutions.se


 •  

 • NYHET_JOAKIM_22.png

 • Välkommen Joakim – ny produktspecialist/produktansvarig

  2022-05-20

  Många av er känner såklart igen Joakim Münz, som har jobbat hos oss på NI Solutions tidigare fram till för ca 8 år sedan. Joakim har en bred och djup kunskap om grafisk produktion, flöden och även utveckling och kommer att bli ett mycket bra tillskott till vårt team på NI Solutions. 

  Joakim kommer att vara produktansvarig för Enfocus, Chili publish, Extensis med flera produkter men också jobba som produktspecialist och bygga lösningar och flöden till våra kunder.

  Vill du prata automatisering och arbetsflöden – eller kanske konsthistoria och fiske i Vänern eller andra vattendrag – med Joakim når du honom på 070-932 30 64‬ eller joakim.munz@nisolutions.se


 •  

 • NYHET_BrandFactory.jpg

 • BrandFactory valde printutrustning och workflowlösningar från NI Solutions

  2022-03-22

  BrandFactory är en totalleverantör av visuell kommunikation, varumärkesprofilering och design för varumärkesägare och butikskedjor. Utöver traditionella trycksaker är exempel ur BrandFactorys produktflora förpackningar, fordonsdekorer, fasadskyltar, evenemangs- och utställningsmaterial i allt från mycket stora till små format. Utöver fysisk mediaproduktion för alla ändamål har man även ett stort utbud av tjänster inom marknadsföring, grafisk design, datalagring och webtjänster samt distribution. NI Solutions har varit en bred leverantör till BrandFactory under många år och samarbetet har varit intensivt hela tiden. 2021 var inget undantag från detta.

  Under 2021 hade BrandFactory behov av ny print- och efterbehandlingsutrustning. Samtidigt ville de vässa och automatisera sina arbetsflöden ytterligare. De diskuterade sina behov med NI Solutions som fick förtroendet att leverera en hel rad lösningar.

  På workflowsidan levererades ett nytt DAM system som heter Cavok från det tyska företaget Peak-14. BrandFactory kommer att använda Cavok för att erbjuda sina kunder både mediabanker och olika typer av produktionstjänster.
  I anslutning till Cavok implementerades även PDF Review från Enfocus-ett flexibelt korrekturverktyg för godkännande av dokument och produktionsfiler. Lösningen är tänkt att underlätta korrekturhantering både internt och externt. Slutligen levererades även ett system för långtidslagring av produktionsfiler lokalt och i molnet från Archiware.

  På printsidan levererade NI Solutions i början av 2021 fyra stycken Epson Sure Color SC-S80600 L Ecosolvent LFP-skrivare drivna av Caldera-rippar. Den investeringen kompletterades senare med efterbehandlingsutrustning från Graphtec och Kala.

  ”I och med att NI Solutions är inte bara är en kompetent leverantör av marknadsledande mjukvaror utan även en totalleverantör av print- och efterbehandlingsutrustning är de en mycket bra samarbetspartner” säger Thomas Ehrngren, prepresschef på BrandFactory.

  ”Tack vare stora volymer tryckproduktion hade BrandFactory under 2021 behov av att kraftigt öka sin produktionskapacitet samtidigt som vi absolut inte kunde göra avkall på våra och våra kunders extremt höga kvalitetskrav.

  Vi var också tvungna att ta materialtillverkarens krav i beaktning för att deras material- och hållbarhetsgarantier skulle gälla. Valet föll därför på Epsons eco-solventprintrar som kunde ge oss allt detta”.

  Thomas Lundgren, KAM för BrandFactory på NI Solutions, säger: ”Vår resa med BrandFactory började för länge sedan med Digital Asset Management och Web2Print. Vi är nu stolta över förtroendet att få leverera nästa generations nya och moderna print- och workflowlösningar till BrandFactory. Nytt är alltid kul, men det känns också bra att våra första lösningar inom detta segment levererades för över 15 år sedan. De har stått sig funktionsmässigt under mycket lång tid berättar Thomas Lundgren.”


 •  

 • Prisjusteringar på grund av världsläget

  2022-03-02

  Den senaste tiden har brister i leveranskedjorna gjort att våra leverantörer har höjt priser på vissa produkter. Dollar och Eurokurserna har också stärkts mot svenska kronan vilket gör att vi löpande tvingas justera våra priser. Samtidigt har vi också gjort om vår rabattstruktur inför lansering av en ny hemsida senare i vår. Om ni har frågor kring era priser i vår webshop kontakta gärna er KAM på NI Solutions så förklarar de mer.

   


 •  

 • NYHET_HPLatex.png

 • NI Solutions utökar sortimentet med HP Latex och HP PageWide XL

  2022-01-24

  Vi på NI Solutions har precis före årsskiftet förvärvat Papyrus verksamhet som omfattar försäljning av HP:s storformatsmaskiner samt tillhörande serviceverksamhet. Det sortiment från HP som NI Solutions därmed börjar sälja är HP:s Latexmaskiner, PageWide XL, DesignJet samt tillhörande bläck och service. Verksamheten kommer att integreras i vår storformatsavdelning. Uppstarten är redan i gång och snart kommer HP:s produkter att finnas på våra webb- och säljkanaler.
  Niclas Ulriksson som varit huvudansvarig för HP försäljningen på Papyrus följer med över till oss på NI Solutions och blir KAM och produktansvarig för alla HP-produkter i vårt sortiment.

  Magnus Lundgren, försäljningschef på NI Solutions, berättar mer: ”Vi är mycket glada att bredda vårt sortiment med HP:s produkter och bli en ännu mer komplett partner för alla som vill producera Viscom i alla dess former. Vi är också mycket glada för att Niclas börjar hos oss med sin gedigna kunskap om HP:s produkter och ger oss en ökad närvaro söderut i Sverige.

  Johan Svedung, försäljningschef på Papyrus tillägger: ”Vi är övertygade om att detta är en mycket bra lösning och att våra kunder och deras produktionslösningar kommer att vara i trygga händer hos NI Solutions. Affären mellan oss och NI Solutions är klar och ambitionen är att NI Solutions tar över driften from 2022-02-01. Under januari månad vänder ni Er fortsatt till oss på Papyrus.

  För frågor kring ovanstående vänligen kontakta:


  Niclas Ulriksson:
  niclas.ulriksson@nisolutions.se
  Mobil 0722 53 47 35

  Magnus Lundgren:
  magnus.lundgren@nisolutions.se    
  Mobil 0709 34 77 22