• 27266_2f7ee44e.jpg

 • Mods slipper göra prepressjobbet flera gånger

  Mods är idag ett av världens ledande företag inom bildretusch och prepress. Företaget startade 2000. Visionen var då att skapa ett modernt arbetsflöde för bilder. Arbetsflödet skulle vara helt i RGB, något som var ovanligt vid den tiden. Daniel Almstedt, som är IT-ansvarig och en av grundarna av företaget, berättar att branschen då stod inför stora förändringar och många konkurrenter arbetade fortfarande i ett traditionellt CMYK-flöde. Mods ville förenkla och säkra arbetsflödet samtidigt som man vill förbättra bildkvaliteten. ”Självklart har vi även idag stort fokus på att ständigt utveckla våra arbetsflöden med förenklande och förbättrande teknik” berättar Daniel.

  Bland kunderna idag finns företag inom mode, biltillverkare, förpackning m.fl. Mods uppdrag innefattar allt från avancerad bildretusch till hela prepress arbetsflöden. Enligt Daniel handlar ny teknik mycket om att ständigt presentera för och utbilda kunden om vad för nya möjligheter som finns och hur dem kan dra nytta av dem. ”För våra kunder är det viktigt att leverera en produkt och en viss känsla. Det får inte fallera på grund av en dålig trycksak” förklarar han.

  ”Nu slipper vi göra prepressjobbet flera gånger”
  Mods tillhandahåller Xinets bilddatabas tillsammans med ett färgkontrollerat arbetsflöde, som inkluderar GMGs ColorServer och numera även ColorMaster. Tack vare systemen från GMG har Mods ett helt PDF-baserat arbetsflöde som säkrar enhetlig bildkvalitet och färg med automatik.
  ”Ofta är det så att en bild ska användas i många kanaler och printas i många olika sammanhang på tryckerier runt om i världen. Bilden måste hålla samma färg och höga kvalitet oavsett var de ska publiceras i slutändan” säger Daniel. ”Med GMG ColorMaster erhåller vi fantastisk bildkvalitet på våra bilder, utan att behöva göra prepressjobbet flera gånger”.

  27267_2f7ee44e.jpg

  ”Vi valde att ta hjälp av NI Solutions för implementationen och underhåll”
  ”Vi valde att ta hjälp av NI Solutions för implementationen och underhåll av de nya systemen från GMG. Den dagliga driften tar vi själva hand om. Ett bra upplägg som innebär att vi utnyttjar den expertis som finns tillgänglig via NI Solutions, för att sedan ta till oss den kunskap som är nödvändig just för vår verksamhet. Vi är mycket nöjda med NI Solutions som konsultpartner” avslutar Daniel.
  Kontaktperson NI Solutions:
  Thomas Lundgren
  Tel 0709-34 77 23
  thomas.lundgren@nisolutions.se