• 28808_2f7ee44e.jpg

 • Mods Graphic Studio väljer virtualiserad serverlösning från NI Solutions: ”Det handlar om tillförlitlighet, om att allt bara ska funka.”

  Idag har många företag behov av virtualiserade serveranläggningar – och i mediabranschen, där det finns stora behov av lagring och höga krav på datorprestanda, är lösningen viktigare än någonsin. Ändå är det fortfarande många som tvekar, vissa på grund av den initiala investeringen, andra för att det känns krångligt att koppla in ett it-företag som inte har förståelse för verksamheten. Det man då kanske inte har koll på är att NI Solutions har både erfarenheten och kunskapen som krävs för en trygg och fungerande virtuell serverlösning – och att investeringen ofta lönar sig i såväl effektivisering som på kundlistan. Vi tog ett snack med Daniel Almstedt, it-ansvarig på Mods Graphic Studio i Stockholm och väldigt nöjd med samarbetet med NI Solutions. 
   
  – NI Solutions har en hög kunskapsnivå och alla på företaget är väldigt serviceinriktade. Det är viktigt för oss. 
  Robust och stabil miljö
  Mods Graphic Studio jobbar med bildretusch och prepress/premedia och har köpt systemlösningar för bland annat backup och datorsäkerhet från NI Solutions i många år. 
   Daniel Almstedt, som förutom att vara it-ansvarig även är mycket kunnig inom prepress och retusch och är en av grundarna till företaget, konstaterar att det är oerhört smidigt att få hjälp med en smart, virtualiserad serverlösning från någon som känner till den här typen av verksamhet och har koll på branschens behov och förutsättningar. 
   – För oss handlar det framför allt om tillförlitlighet, om att allt bara ska funka – och det gör det. Vi har en robust och stabil miljö som fungerar väldigt bra. 

  Höga krav från kunder
  Mods Graphic Studio behöver både datorkraft och lagringskapacitet. I och med att de dessutom har många kunder som ställer höga krav på it-säkerhet blir NI Solutions trygga virtuella serveranläggning även en viktig del i kunderbjudandet. 
   – Vi har många kunder där det krävs att alltid vara tillgängliga och en hel del större kunder med egna it-policys som har tydliga driftkrav på redundans och backup. Det gäller att vi uppfyller kraven för att ens vara aktuella som partner, bekräftar Daniel Almstedt och fortsätter:
  – Generellt utnyttjas en server väldigt lite, större delen av dygnet händer minimalt med aktiviteter. Genom att samla flera servrar i en större dator och låta dem finnas virtuellt i den, istället för att som tidigare låta varje server ha en egen dator, kan vi bättre nyttja maskinens kraft och på köpet minska strömförbrukningen. 
   Nu, berättar Daniel, finns samtliga system i det här virtuella klustret. Här lagras alla bilder och dokument, tryggt och lättåtkomligt. Användarna jobbar mot filservern och alla tjänster ligger i bakgrunden. 
   Och för att garantera att vardagen och jobben kan rulla på, vad som än händer, har Mods Graphic Studio ett kluster med datorer med exakt samma uppställning och innehåll, som jobbar parallellt. Om en skulle sönder finns alltså fortfarande de andra kvar med samma funktionalitet. Driftsäkert och tryggt. 

  En investering som lönar sig
  Och så var det det här med investeringen. 
   – Visst kostar det en del att komma igång. För att det verkligen ska bli effektivt krävs viss investering i datorer och lagring, men i det långa loppet lönar det sig. Inte minst om det innebär att vi får jobba med de större kunderna, som ställer höga krav på driftsäkerhet med mera, säger Daniel.
  Andra fördelar ser han i att det blir enklare, till exempel att byta en server – ”det är bara att stänga ner, ta ut, sätta in och köra igång igen” – och att skalbarheten gör det smidigt att hänga på fler funktioner, fler servrar, fler datorer. Om och när det behövs.
  Thomas Lundgren, Key Account Manager på NI Solutions, är övertygad om att fler kunder, befintliga såväl som helt nya, kommer att upptäcka fördelarna med att jobba med NI Solutions och beskriver företaget som mediebranschens it-leverantör.
  – Behovet ökar hela tiden och det märks att fler har fått upp ögonen för den här typen av upplägg. Det är en investering att göra, absolut, men det har man snart igen med en effektivare och enklare it-hantering och med väldigt mycket trygghet.

  Vill du veta mer? Hör av dig!

  Thomas Lundgren, Key Account Manager
  070-934 77 23
  thomas.lundgren@nisolutions.se