• NYHET_2023_DANIEL.png

 • Kreativiteten blomstrar med hjälp av effektiva arbetsflöden

  Vi pratar arbetsflöden med Daniel Ahlmstedt VD på Mods Graphic Studio.

  Mods Graphic Studio grundades i april 2000 med syftet att bli en ny verksamhet som arbetade modernt med fullt RGB flöde. Mods fick tidigt ett antal kunder inom modesfären där merparten av bilderna gick genom deras system.

  Under åren har Mods verksamhet svängt från bildretuschering till mer hantering av dokument och tillbaka till bildretuschering igen. Färgstyrning och automatiserade flöden har alltid varit en del av kärnverksamheten.

  Idag består Mods Graphic Studio av 23 personer där merparten jobbar med bild men också några som skapar layout samt projektledare och färgexperter.

  -Vi är ett litet företag men i vår bransch ändå en av de större spelarna säger Daniel Almstedt VD för Mods. Syftet med vår verksamhet är att kunna ta en kreativ idé och omvandla den till publicerat material med alla dess känslor, färger och betydelse intakt. Oavsett om det gäller tryckt media eller on-line fortsätter Daniel.

  För Mods är volym en nyckelfaktor, främst i kombination med de kunder som har mycket höga krav på kvalitet och komplexitet. Detta ställer höga krav på deras system. Framför allt att de levererar hastighet och kontroll på produktionen.

  Som företag har Mods alltid varit aktiva kring att utveckla automatiserade flöden och när det var dags att effektivisera kundkommunikationen vidare föll blicken på Dalim ES. En plattform som gör kommunikation kring grafiskt material väldigt effektiv. Alla som är involverade i processen har tillgång till status på jobb, färgriktiga korrektur i högsta kvalitet samt all produktionsdata samlad och sökbar.

  -Dalim ES är ett bra val för oss. Systemet kommer från printsidan och hanterar stor volym och belastning. Det är extremt robust säger Daniel. Vi hade också tidigare god erfarenhet från Dalim’s workflowsystem TWiST som idag hanterar många av våra filflöden.

  När en av Mods större kunder ville vidareutveckla samarbetet med system som kunde ge djupare kontroll över produktionen var de snabba på bollen.
  -Vi behövde en plattform som kunde hantera godkännande av filer, kommentarer, versioner samt hålla koll på vår produktionsstatus. Vi har kommit långt i utvecklandet av vårt system men utforskar fortfarande Dalim ES som produkt fortsätter Daniel.

  Under resans gång har Mods jobbat tillsammans med oss på NI Solutions som levererat Dalim ES och varit ett stöd under implementationen av systemet.
  -Vi är mycket nöjda med vårt samarbete med NI Solutions säger Daniel. Vi har samarbetat i snart 20 år. 
  Thomas Lundgren på NI Solutions fyller i. -Det har varit en spännande och utvecklande resa och båda företagen har utvecklats mycket under de här åren.

  För Mods betyder workflow-systemen att de blir effektivare i sin korrekturhantering både internt i organisationen och externt mot sina kunder. Systemet används också som den centrala punkten för deras produktionsdata. Mer och mer integrationer byggs också mot externa system som länkas in i produktionen via Dalim ES systemets öppna API arkitektur.

  -En kund jobbade med bildkommentarer i ett eget system. Via en API koppling kunde vi se till att dessa kom direkt in i vårt flöde säger Daniel. Detta är en av många saker vi gjort via API kopplingarna.

  Kontroll över produktionen beskriver Daniel som den största nyttan. Vem som sagt vad om vilken fil och varför, och vem som ska ta hand om det och när. 
  -Allt finns i samma gränssnitt säger Daniel.

  Dalim ES är idag en mycket komplett plattform. Ett system som hanterar automatisering, projekthantering samt håller koll på all data via sin DAM funktion säger Thomas på NI Solutions. Vi är spända på att se, vad mer vi kan göra framåt till Mods och våra andra kunder.

  Daniel och vi på NI Solutions kommer att delta i evenemanget DUO (Dalim User Organization) som i år arrangeras i Stockholm den 20-22:e mars. Vi hoppas träffa många av er där så missa inte att anmäla er till Thomas eller Joakim nedan. Mer info om DUO finns i nyhetsbrevet.

  För mer info om smarta och effektiva flöden, kontakta:

   

 • Personal_THOMAS.png

  Thomas Lundgren

  Key Account Manager
  Workflow solutions

  Email-icon-1mini.png Phone-icon-mini.png+46 709 34 77 23

 • Personal_JOAKIM.png

  Joakim Münz

  Key Account Manager/Product Specialist,
  Workflow Solutions

  Email-icon-1mini.png Phone-icon-mini.png+46 709 32 30 64‬