• Punamusta_top.jpg

 • Punamusta väljer Multipress – för ett automatiserat och smidigt flöde

  Den finska tryckerijätten Punamusta behövde ett nytt affärssystem som skulle kunna hantera olika typer av uppdrag och ersätta den mix av system som fanns på företagets enheter. Lösningen blev Multipress, affärssystemet för grafiska företag från NI Solutions partner Dataline.

  Punamusta är ett av Finlands största tryckerier. Här har man i över 100 år tryckt lokala tidningar och genom åren mer än 600 olika magasinstitlar för den finska, ryska och skandinaviska marknaden. Punamusta trycker dessutom broschyrer och annat reklammaterial … ja, helt enkelt det mesta.

  Krävdes nytt affärssystem
  Så som världen och vår marknad numera ser ut och fungerar gäller det att vara lyhörd och beredd på nya möjligheter. Och det är Punamusta. Under de senaste åren har företaget köpt upp flera specialiserade tryckföretag och ett IKT-företag. Med närmare 660 medarbetare på 14 platser runt om i Finland blev behovet av ett gemensamt affärssystem i det närmaste akut. Inte minst i och med att det praktiskt taget har strömmat in mindre tryckjobb medan det befintliga systemet var anpassat för stora tryckningar av magasin och tidningar. Dessutom har i stort sett varje företag som köpts upp kommit med sina egna system, vilket har gjort det svårt att både jämföra och flytta jobb mellan orterna.

  Klickade direkt
  Sagt och gjort. Punamusta såg sig om efter ett nytt affärssystem och hade redan ett antal olika att jämföra när representanter från företaget besökte Fespa 2017. Där upptäckte de Multipress från Dataline – och det klickade direkt. NI Solutions och Dataline fick uppdraget att byta ut alla olika ERP/MIS-system på samtliga 14 orter, ett arbete som gör stor skillnad för en smidig och automatiserad tryckerivardag.

  – Med Multipress kan du få ett helt automatiserat flöde. Från att begära in filer från kunden till att skicka fakturan, allt är automatiserat och du får total kontroll på kostnader och jobb, berättar Markku Rajala på NI Solutions.

  Snabbare och noggrannare
  För Punamusta har bytet bland annat resulterat i centralisering av viktiga data och en betydande skillnad i såväl hastighet som noggrannhet i beräkningar och kalkyler. Man ser även en stor fördel i att jobba med öppen API-koppling som gör det enkelt att koppla ihop Multipress med andra program.

   

  Vill du veta mer om Multipress?
  Hör av dig till någon av oss:

  Magnus Lundgren
  +46 70 934 77 22
  magnus.lundgren@nisolutions.se

  Peter Lofthag
  +46 70 735 76 95
  peter.lofthag@nisolutions.se